Den her blog har på tankeplan været længe undervejs. Mentalt har det her allerførste blogindlæg føltes som et kæmpe og uoverskueligt skridt at tage! En masse tanker har gjort mig selskab på vejen hertil. For eksempel:

  • Kan jeg overhovedet skrive noget fornuftigt omkring det, som jeg brænder for?
  • Kan jeg overhovedet finde ud af at skrive noget, når det kommer til stykket, eller vil papiret bare forblive blankt?
  • Kan jeg finde ud af at udtrykke mig på en forståelig måde?
  • Gider folk overhovedet at bruge tid på at læse det, jeg skriver?
  • Og de der gider, synes de måske, at det er en gang ulæseligt stof, som jeg bare burde have holdt for mig selv?

Sådanne tanker og mange flere har jeg haft de seneste par måneder. Og det er egentlig deres skyld, at jeg først får skrevet det her indlæg nu. Og så sidder jeg her lige nu og bare skriver og skriver! Papiret er ikke så blankt som frygtet og idéer til hvad jeg skal skrive om, kommer i højere grad end forventet. Skridtet føles slet ikke så stort, som frygtet.

Måske den her proces lige netop er et godt eksempel på, at tanker bare er tanker. Tanker er ikke virkelighed! Det, der bare ofte sker for os er, at vi kommer til at sætte vores tanker lig med virkeligheden.  Dette på en måde, hvor vi kan blive begrænsede i vores livsudfoldelse, og ubevidst kan vi komme til at handle i overensstemmelse med disse tanker. Vi kommer lynhurtigt til at identificere os med vores tanker.

For mange betyder det, at de afholder sig fra at gøre ting, som de egentlig gerne vil og er gode til. Ting som gør dem glade og giver dem energi! Det kan for andre betyde, at de kommer til at gemme sig og ikke tager den plads i fællesskabet, som de egentlig fortjener. Og hos mange bliver disse tanker til virkelighed på en måde, hvor de nedslående tanker om sig selv kommer til at få stor betydning for deres oplevelse af eget værd og kunnen.

Så hermed en opfordring til dig, når de negative og selvkritiske tanker melder deres ankomst: Husk på, at tanker bare er tanker – tanker er ikke virkelighed.

Med ønsket om en rigtig dejlig dag.

Kærlig hilsen
Dorthe